Yaz Aylarında Mutfağınızda Olması Gerekenler Ürünler

Sıcak yaz günleri geldiğinde, beslenme alışkanlıklarında da değişiklikler olur. Sıcak ve ağır yemekler yerini serin içeceklere ve atıştırmalıklara bırakır. Bu yüzden yaz geldiğinde mutfakta farklı birkaç ürüne daha ihtiyaç duyarsınız. Yaz aylarında mutfağınızda olması gereken ürünler, sizin için bu yazıda!

Yaz günleri, her şeyin daha keyifli olduğu günlerdir. Ama bunun yanında her şeyin daha serin olmasını da isteriz. Bu yüzden içeceklerin de, yemeklerin de, atıştırmalıkların da soğuğuna gider elimiz. Bu yüzden mutfakta farklı ürünler kullanmanız gerekir. Bu ürünler ile en lezzetli, yaza uygun, lezzetli yemekler hazırlayabilirsiniz!

Mutfağınızda Olması Gereken Ürünler

1-) Dondurma Makinesi

Dondurma Yapma Makinesi
Ferahlamanızı Sağlayacak Dondurmalar Yapmanız için Dondurma Yapma Makinesi

Yaz için en kullanışlı ürünlerin başında dondurma yapma makinesi çeşitleri yer alır. Dondurma, sıcak havalarda en sevilen yiyeceklerdendir. Kolayca dondurma hazırlamak için de bu harika cihazları kullanabilirsiniz. Hem çocuklar hem büyükler için dondurma, çok lezzetli bir atıştırmalıktır. Mutfağınıza ufak ama etkili bir dondurma makinesi ekleyerek yazın, serinliğin tadını çıkarabilirsiniz!

Evde Dondurma Nasıl Yapılır? Pratik 4 Tarif

2-) Şekilli Buz Kalıpları

Mutfağınızda olması gereken ürünler
Buz Kalıpları ile Şekilli Buzlar Yapın! 4’lü Küre Buz Topu Kalıbı

Buz, yazın olmazsa olmazlarındandır. Buz yapmak için de tabii ki buz kalıplarını kullanmanız gerekir. Bu yıl, farklı ve şekilli buz kalıpları alarak farklılık yaratabilirsiniz. Mesela küp buzlar hazırlamanızı sağlayacak bu kalıbı kullanabilirsiniz. Bu kalıbı kullanırken buzun içine meyveler de ekleyebilirsiniz. Dışarıdan bakıldığında farklı bir sunum olarak da bu buz kalıpları oldukça etkilidir. Çeşit çeşit kalıplar ile yüzlerce farklı buz hazırlayabilirsiniz. Böylece içeceklerinize farklı dokunuşlar da katabilirsiniz!

3-) Smoothie Blender

Sinbo SHB 3150 Mavi 350 W Smoothie Blender
Serinletici ve Doyurucu İçecekler Hazırlamanız için Sinbo SHB 3150 Mavi 350 W Smoothie Blender

Yaz mevsimi, bir şeyler yemenin en zor olduğu mevsimlerden biridir. Sıcak çok bunaltıcı olduğu için canınız yemek yemek istemez. Ayrıca fırın yemekleri yapmak, kimisi için çok korkunçtur. Biraz daha sıcak havaya kimsenin tahammülü kalmadığı günler, yaz günleridir. Ama tabii ki beslenmeye de devam etmek gerekir. İşte bu zamanlarda smoothie blender çeşitleri kurtarıcıdır. Soğuk, besleyici ve doyurucu içecekler hazırlamak için smoothie blender çeşitlerini kullanabilirsiniz. Sebze ve meyveleri pürüzsüz hale getirmenizi sağlayan blenderlar, sıcak yaz günlerinde buuuuz gibi içecekler hazırlamanızı sağlar. Ayrıca bardaklı modelleri seçerseniz hazırladığınız içeceği kolayca yanınızda da taşıyabilirsiniz!

Smoothie Makinesi Kullanım İpuçları ve Leziz Tarifler

4-) Dondurma Kalıpları

Mutfağınızda olması gereken ürünler
Dondurmalarınız Daha Şık Görünsün Diye: Çubuklu Dondurma Yapma Kalıp Kap Kase Easyso 6’lı Dondurma Kalıb

Evde dondurma yapmayı sevdiyseniz, artık ikinci aşama olan dondurma kalıbı kullanmaya geçebilirsiniz! Dondurma kalıpları, özellikle çocuklar için kurtarıcıdır. Çocukların küçük yaşlarda kaşık kullanma becerisi çok iyi düzeyde değildir. Ama bir şeyleri elleri ile tutup yiyebilirler. Saplı dondurma kalıpları da çocukların kolayca kullanabileceği ürünlerdendir. Hem şık bir sunum için hem de kullanım kolaylığı için dondurma kalıplarını kullanarak lezzetli dondurmalar hazırlayabilirsiniz!

5-) Sebze & Meyve Dilimleyiciler

Mutfağınızda olması gereken ürünler
Yaz Aylarında Mutfağınızda Olması Gereken Ürünler, Spiral El Doğrayıcısı Sebze Soyma Dilimleyici Jülyen Kesme Aleti

Yazın yemek yapmak zor olsa da bazı sebze ve meyveler ile yemekler hazırlayabilirsiniz. Kabak, havuç gibi sert sebzeleri farklı şekillerde doğrayarak eğlenceli menüler oluşturabilirsiniz. Hem dilimleyiciler hem de soyucular ile yaza renk katabilirsiniz!

Mutfakta Yenilik Zamanı: Farklı ve Kullanışlı Meyve & Sebze Soyma Gereçleri

6-) Meyve Sıkacağı

Cooker kollu narenciye sıkacağı - meyve sıkacağı presi
Serinletici İçecekler Hazırlamak için Cooker Kollu Narenciye Sıkacağı – Meyve Sıkacağı Presi

Meyve suları da yine sıcak yaz günlerinde kullanabileceğiniz ürünlerdendir. Limonata, portakal suyu, narenciye suyu gibi içecekler hazırlamak istediğinizde en kolay şekilde kullanabileceğiniz ürün meyve sıkacağıdır. Vitamin dolu içecekler hazırlamak için mutfağınıza bir meyve suyu sıkacağı alabilirsiniz. Hayatınızı kolaylaştıracak bu ürünler ile yazın keyfini yaşayabilirsiniz!